Kezdődik az adventi készülődés!

17:01



Beléptünk Decemberbe, elkezdődött hát az adventi készülődés. Sajnos előfordulhat, hogy nincsen kellő időnk az internetet böngészni inspirációért. A lapkiadók adventre speciális különkiadással készülnek, melyben az ételektől a díszítésen át  mindenre találhatunk ötleteket. Az idén az Éva magazin adventi különkiadását majd a Nők Lapja különszámát vásároltam meg. Kedvcsinálás gyanánt megosztok Veletek néhány képet:

We have reached December, so it is the time to start preparations for advent. When there's no enough time to wander through internet the easiest to buy magazines. I bought two magazines and I want to give you some sneak peek. I think this time I don't translate the whole thing, but some of the pictures can be inspiring!


Elsőként a Nők Lapja kiadását veszem górcső alá.  Kezdetnek rengeteg adventi programról olvashatunk, majd következnek az ajándék ötletek. Nemcsak lakásdekor ötleteket kapunk, hanem megannyi karácsonyfa díszt találhatunk, árral és elérhetőséggel. Rengeteg menü és desszertötlet sorakozik édestől a sóson át. A nagymamákra is gondoltak: tippeket kapnak jégcsillagok horgolásához, táska kötéséhez és hogy az unokákra is tudjanak gondolni kötési minta található plüssmacikra adható pulóverekről.


Egy az egyben a lényeg. 


Ebben a kiadásban nagyon tetszenek az interjúk, történetek. Nagyon szeretek a régi időkről olvasni:)


Dekorációs ötletekben nincs hiány, ötleteket kapunk mind az ünnepi asztal, lakás és a kert díszítéséhez is. 


A receptötletek közül a Variáljuk a karácsonyi süteményeket című nyerte el leginkább a tetszésemet. Nagyon ötletesnek találom a mézes sütemény kehelyben való tálalását . Ezen kívül persze más ,,variációkról" is olvashatunk!


Az utolsó cikk, melyet szerettem volna kiemelni  ökocsomagolási ötleteket ad. Hihetetlen mi mindenből lehet ajándékcsomagolást készíteni! Magam is találtam nagyon hasznos ötleteket!





Másodszorra következzen az Éva Advent. Már a tavalyi szám is a polcomon áll, amit nagyon szeretek, így nem volt kérdés, hogy az idei számot is be fogom szerezni. A címlap számomra letisztult, de igazából a tavalyi címlap jobban tetszett. Úgy érzem ez a magazin inkább a fiatalabb korosztályt célozza meg, de itt nem csak a huszonévesekre gondolok!  A Hogyan? rovatban rengeteg kérdésre kaphatunk választ, mint például mire érdemes figyelni, ha az ünnepekre egyedül hagyjuk a házat, milyen eszközökre lehet szükség ha valaki szeretne mixerkedéssel kedveskedni a vendégeknek az ünnepekkor no és persze gyorssegélyt is kapunk nagytakarításhoz. Interjút olvashatunk a Supernem frontemberével valamint párjával és a rengeteg süteményreceptből biztosan találunk valamit az ünnepekre!


Nagyon szeretem az Éva magazin számaiban a keretet, amit az újság elején és végén látható képek adnak. Vannak köztük régi képek és újak is, melyek között megjelenítenek olvasók által készített képeket is.


Az Ünnepi koccintás című cikkben nemcsak receptötleteket kapunk, hanem mellé még koktélok receptjeit is olvashatjuk. Nekem személy szerint nincs semmilyen koktélokkal foglalkozó könyvem, de kezdetnek ez is kitűnő !


Macaron és trüffel recept!  A trüffel recept pofonegyszerű , tuti hogy elkészítem karácsonykor. Sőt azt hittem a macaronnak bonyolultabb a receptje, de ha lesz kellő időm, meg fogom csinálni !


Adventi kalendárium ötletek, adventi koszorú ötlet, karácsonyfadíszek és csomagolásötletek.  Engem a csomagolásötletek érdekeltek tavaly is és idén is. Rengeteg kreatív ötletet találok és ami a legjobb, hogy ezeket az újságokat elrakom és még több éven át lapozgathatom őket.


Három napi menüötlet , amelyben nagyon egyedi ételek receptjét olvashatjuk.



Igazából még számos süteményrecept ötletes képet mutathatnék, viszont legutoljára azt a cikket szeretném kiemelni, ami a Befőttből szósz című. Szinte minden húsételt frappánssá és egyedivé tesz egy szósz. Minden recept valamilyen befőttből indul, ami szinte minden háztartásban megtalálható. Úgy érzem ezt különösképp fogom tudni hasznosítani!




Remélem tetszettek a képek, ötletek  és sikerült felkeltenem a figyelmeteket! Végszóként még az anyagiakat említeném meg : az Éva Adventet 695 Forintért míg a Nők Lapja Adventet 445 Forintért lehet megvásárolni az újságárusnál, ezen kívül mindkettő elérhető már iPaden is!

Ne felejtkezzetek meg a blogon zajló nyereményjátékról, ami  December 13-ig tart, részleteket találtok  itt.



Noémi

You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. az édességek és a koktélok nagyon jól néznek ki:)) ha valamelyiket elkészíted, majd írj róla mindenképp :)
    (am. írtam e-mailt remélem megkaptad :))

    VálaszTörlés